Hibrid csapatok vezetése

A munka világa sok szervezet számára megváltozott 2020-ban: a távmunka, a részben, vagy egészben virtuális együttműködés, az egyének és csapatok távoli vezetése mindennapjaink része lett. Hogyan alkalmazkodjunk vezetőként a működés új, „hibrid” formájához? Melyek a legfőbb kihívások és milyen vezetői készségek vannak most leginkább segítségünkre? Miként hozzuk ki a legjobb teljesítményt a csapatunkból ebben a közegben?

Négy alkalmas programunk fejleszti a vezetői eszköztár és készségek azon részeit, amelyek különös hangsúlyt kapnak a távmunkában, vagy hibrid módon működő csapatok vezetésében.

Pozitív hatásgyakorlás a virtuális térben

A hosszabb távú otthoni munkavégzés kihat a vezetőinkkel, ügyfeleinkkel, kollégáinkkal való kapcsolatainkra és sok esetben eredményeink és képességeink láthatóságára is. Hogyan tudunk hatékonyan kommunikálni stakeholdereinkkel a virtuális térben? Miként tudunk felfelé befolyásolni és
fejleszteni az együttműködést? Hogyan erősítsük személyes márkánkat és bővítsük kapcsolatrendszerünket home officeból?

Képzésünk középpontjában az online hatásgyakorlás, a hatékony kommunikáció, a stakeholder- és a kapcsolat menedzsment áll az online munkavégzés sajátos körülményeinek figyelembe vételével.

21. századi ninja – reziliencia

A csúcsteljesítők nem véletlenül azok. A siker és elismerés iránti szükségletük az átlagosnál nagyobb, így tehetségükből, képességeikből 120%-ot adnak. Kiválóan alkalmazkodnak a szervezeti elvárásokhoz, ám gyakran elhanyagolják saját igényeiket. Ez a fajta gondolkodásmód gyakran nem szolgálja testi-lelki jóllétüket, ami a 21. századi munkavállalók egyre fontosabb elvárása. Miként biztosíthatjuk, hogy a kiemelkedő teljesítmény mellett a csúcsteljesítők stressz és energiaszintje fenntartható módon optimális marad? Különleges programunkat főleg csúcsteljesítő vezetőknek és tehetségeknek terveztük, akiknél ezek a kérdések különösen fontosak.

Virtuális értékesítés – sales tréning

Hogyan lehet emberi kvalitásainkat az érdeklődés középpontjába helyezni a XXI. század digitalizált környezetében?

A négy alkalmas programunk felöleli az értékesítés virtualizációjának kulcskérdéseit, érinti a munka megszervezéséhez szükséges technológiát, digitális
kompetenciákat és attitűdöt, belső pozitív hozzáállást, kitartást. Mindemellett olyan eszközöket adunk az értékesítők kezébe, amelyek nemcsak a partner kapcsolatok hatékony fenntartására koncentrálnak, hanem kifogáskezelésre, hatásgyakorlásra és az ezekhez szükséges praktikus ötletekre is – mindezt az online térben.

Stratégiai gondolkodás, üzleti szemlélet

Tudtad? Az ötleteink, javaslataink 95%-a nem valósul meg. Mi kell ahhoz, hogy ezen az arányon javíts? Hogyan tudsz stratégiai szemlélettel megközelíteni egy javaslatot, legyen az egy javító intézkedés, vagy egy új termék bevezetése? A környezet, a döntési mechanizmusok, valamint az érintettek körének feltérképezése is segít a stratégiai javaslatod kiindulópontjainak meghatározásában és sikeres képviseletében, mindezt a felgyorsult VUCA világban. A képzés segítségével vezetőként elindulhatsz a stratégiai partnerré válás útján. Jelentkezz tréningünkre, és szakértőinkkel közösen támogatunk, hogy fejleszteni tudd vezetői stratégiai és döntéshozó készségeidet!

Sales Management 3.0

Mit kíván a XXI. század az értékesítőktől? Miben tudják a sales vezetők támogatni csapatukat az értékesítési folyamat fázisaiban? Hogyan lehet motivációt teremteni a virtuális értékesítéshez?

Kiemelkedő vezetői képességekre és az értékesítési technikák, technológiák, készségek és folyamatok tudatos alkalmazására van szükség. Programunk ezt a tudatosságot és fejlődést támogatja, hogy képesek legyenek a vezetők motiváló környezetet létrehozni. A konkrét célok kitűzése mellett biztosítaniuk kell, hogy a célokat a csapat egésze és minden egyes tagja teljesíti, fenntarthatóvá és előrejelezhetővé téve az értékesítési tevékenység bevételét.

Női vezetőképzés

A nők még mindig alul reprezentáltak a felső vezetésben, holott a kollektív tudat szerint a nők együttműködőbbek, kreatívabbak, eredmény orientáltabbak és empatikusabb vezetőknek számítanak. A Krauthammer Magyarország szervezésében megvalósuló 5 napos képzés a vezetés teljes eszköztárának felvonultatásával, és a hiteles hatásgyakorlás összetevői révén igyekszik segíteni az arányok javításában.

Hogyan találja meg egy nő a helyét a vezetési világban? Hogyan tudja kiemelni az erősségeit és leküzdeni az akadályokat? Mennyire számítanak a nemi különbségek döntési helyzetben? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a képzés során.