Stratégiai – Üzleti Tanácsadás

Stratégiai – Üzleti Tanácsadás2023-05-16T09:41:25+02:00

Az ötleteink 95% nem vagy nem úgy valósul meg, ahogy azt elgondoltuk. A vállalati vezetőknek gyakran az idejük, az energiájuk vagy éppen a fókuszuk hiányzik ahhoz, hogy stratégiai javaslatokat tegyenek le az asztalra. Hogyan lehet stratégiai szemlélettel megközelíteni üzleti működésünket, legyen az operatív, termékfejlesztési vagy akár értékesítési területen? A jól strukturált stratégia alkotás és az abban megfogalmazottak szisztematikus, ellenőrzött megvalósítása a sikeres és hosszútávon fenntartható eredményes piaci jelenlét alapja.

Stratégiai és üzleti tanácsadás szolgáltatásunk keretében a megfelelő, hatékony és célzott (elsődlegesen BPR, szervezet- és szemléletfejlesztési alapokon nyugvó) eszköztárat fogalmazunk meg a stratégiában kijelölt célok elérésének érdekében, beszéljünk akár teljes vállalati stratégiáról, részstratégiáról, válságstratégiáról vagy növekedési, bővülési stratégiáról.

Három fő területen támogatjuk a szervezetekben a stratégiai szemléletű működést:

a) Stratégiai tervező workshopok,

b) Stratégiai team coaching és

c) Stratégiai gondolkodás és üzleti szemlélet tréning vezetőknek.

Stratégiai tervező workshopok

Ezáltal abban támogatjuk az operatív vagy értékesítési vezetőket, hogy strukturált, eredményes módon levezessenek egy stratégiai tervező folyamatot a stratégia alkotástól az akciótervezésig.

1. Szervezeti Jövőkép / Küldetés átgondolása, kialakítása:
Minden szervezet tudja, hogy mivel foglalkozik. Sok szervezet tudja, hogy miként teszi ezt. Rendkívül kevés szervezet tudja csak, hogy miért teszi, amit tesz. A ’Miért’ megfogalmazása különösen fontos lehet egy szervezeti átalakítást követően, új vagy növekvő szervezetek, csapatok esetében.
Időtartam: 1 – 3 nap (szervezeti kontextustól függően)

2. Szervezeti stratégia alkotás támogatás
Időszerű minden üzleti év kezdetén, a vállalati stratégia kialakítására vagy a már adott, meglévő vállalati stratégia lebontására részleg vagy csapat szintre.

A folyamat 3 lépésben:

 • Előkészítés, interjúzás: érintettek körének megállapítása, célok és keretek tisztázása, résztvevők és szponzorok mobilizálása
 • Stratégiai tervező workshop: hosszú távú jövőkép,  a szervezet stratégiai céljai, helyzet elemzés prioritások felállítása,  akciótervek, elköteleződés,  felelősök,  külső és belső kommunikáció
 • Utókövetés: A stratégiai akciótervek véglegesítése, összefoglaló riport, a stratégiai terv üzeneteinek kommunikációja, a megvalósítás / előrehaladás folyamatos nyomon követése

Időtartam: 1 – 3 nap / év (szervezeti igénytől függően)

3. Értékesítési stratégia alkotás
Az értékesítési szervezetek számára különösen hasznos és eredményes lehet az év eleji üzleti tervezés külső támogatással. A folyamat során 5 kérdés megválaszolása nyomán haladunk előre.
1. Mi a nyerő célkitűzésünk?
2. Hol fogunk játszani, hogy nyerjünk?
3. Miként fogunk nyerni?
4. Milyen kulcsfontosságú, erőforrásokra lesz szükségünk ehhez?
5. Milyen menedzsment rendszerek és mérőszámokra segítenek nekünk?
Időtartam: 1,5 – 3 nap

4. Szervezeti értékek kialakítása és átgondolása
Egy összetartó, jól működő csapatban dolgozni felemelő élmény, ennek ellentettje viszont mindennapos tortúra lehet, aminek gyakran az elvándorlás az eredménye. A ’Hogyan’-ra vonatkozó vállalati értékek kialakítása minden olyan cégnek, részlegnek vagy csapatnak hasznos, akik szeretnék fejleszteni a belső kultúrájukat, a csapattagok egymáshoz való viszonyulását, és végső soron a kollégák megtartását.
Időtartam: 1 – 2 nap (szervezeti kontextustól függően)

Stratégiai – Üzleti Tanácsadás
Tanácsadás

Stratégiai team coaching

Egy stratégiailag meghatározó csapat (felsővezetői, divízió- vezetői de akár középvezetők csapata) nem tud magától optimálisan együttműködni. Szükség lehet a közös normák, értékek, Miért?-ek döntéshozatali, problémamegoldási, konfliktuskezelési módszerek közös kidolgozására külső team coach segítségével, aki facilitálja ezt az akár egész évet felölelő folyamatot.

A team coaching egy aktív bevonódásra épülő, élmény alapú módszertan és egyben vezetői tanácsadás. Olyan komplex megközelítés, amellyel a résztvevő csapat saját erőforrásaira építve az üzleti életben sikeresebbé, eredményesebbé válhat, fejlesztheti együttműködési és problémamegoldási készségeit.

A team coaching várható hatásai

 • Csapatban való működés, vezetői és együttműködés,
 • Meghatározott normarendszer, KPI-ok, és motiváció annak betartására.
 • Hozzáállásbeli (mindset) változások,
 • Csoport szintű problémamegoldási megállapodások,
 • Önismeret és kommunikációs készségek fejlődése,

A felelős team coach – a csapat elé folyamatosan értékalapú tükröt tartva – segít, hogy a csapat lehető legtöbbet hozza ki magából a cél érdekében. Javaslatokat, ötleteket, módszertani megoldásokat ugyan ő is ad, de a továbblépés irányáról szóló döntést mindig a résztvevőknek kell meghoznia.

Módszertani eszközök – a folyamat indítására szolgáló diagnózishoz TTI Success Insights Csapatriport, Human Digital Group 6-dimenziós Csapatfelmérés, Ofman Mátrix felmérések, de akár interjúk vagy fókuszcsoportok használhatóak.

Stratégiai gondolkodás

Ma egy vezető, a szervezet egyetlen szintjén sem engedheti meg magának, hogy ne gondolkodjon stratégiai módon. Mégis, az operatív fókusz, a fokozott tempó és sok más tényező miatt kevéssé jelenik meg ez a fajta látásmód a vezetők körében, különösen az alsóbb szinteken. Ez a képzés a közép- és felsővezetőknek a mindennapokban megjelenő stratégiai gondolkodásmódját és működését fejleszti.

A Képzés céljai:

 • A szervezeti célok tudatosabb kivitelezése a vezetők által
 • A mindennapi vezetői döntéshozatal színvonalának emelése
 • Kreativitás, problémamegoldás, csoportos döntéshozatal ösztönzése
 • Az operatív vezetőből stratégiai vezetővé válás támogatása

A képzés tartalmi elemei:

 • Mi a stratégiai gondolkodás? A stratégiai gondolkodás jelentősége
 • A stratégia gondolkodás alapjai
 • A stratégiai vezető 6 fő készsége, Stratégiai vezetés felmérés
 • Stratégiai gondolkodás kialakítása
  • Stratégiai szemléletű döntéshozatal
  • Stratégia elemzés módszertanai
  • 3 lépeses stratégia gondolkodás folyamata: ötletalkotás, stratégiai tervezés, operatív tervezés
 • Üzleti / operatív működési modell átgondolása
 • Stratégiai gondolkodás demonstrálása:
  • Stakeholder környezet és igény elemzés
  • Stratégiai javaslat kommunikációja
  • Elköteleződés megteremtése az érintetteknél

Időtartam: optimálisan 4X1/2 nap- 4 nap köztt (szervezeti kontextustól függően)

Kapcsolódó aktualitások

Nincsenek jövőbeni események.

Kapcsolódó aktualitások

Nincsenek jövőbeni események.

Kapcsolódó aktualitások

Nincsenek jövőbeni események.

Kapcsolódó cikkek

Stratégiai tanácsadás

STRATÉGIAI - ÜZLETI TANÁCSADÁS SZOLGÁLTATÁSUNK A jól strukturált stratégia alkotás és az abban megfogalmazottak szisztematikus, ellenőrzött megvalósítása a sikeres és hosszútávon fenntartható eredményes piaci jelenlét alapja. Breznay Attila kollégánk az alábbi videóban elmondja, miért fontos ez a [...]

Kell egy Csapat! – a komplexitás világában még inkább

Ahogy az ismert és örökérvényű filmből kiderül, a csapatépítés régóta és minden területen meghatározta és meghatározza sikerorientált mindennapjainkat. Minarik Ede mosodás egyetlen álma, hogy a Csabagyöngye bejusson az első osztályba és ezért a célért hajlandó mindent [...]

Kapcsolódó cikkek

Stratégiai tanácsadás

STRATÉGIAI - ÜZLETI TANÁCSADÁS SZOLGÁLTATÁSUNK A jól strukturált stratégia alkotás és az abban megfogalmazottak szisztematikus, ellenőrzött megvalósítása a sikeres és hosszútávon fenntartható eredményes piaci jelenlét alapja. Breznay Attila kollégánk az alábbi videóban elmondja, miért fontos ez a képzés minden vállalat számára.   https://humandigitalgroup.com/wp-content/uploads/2021/02/My-Movie-2.mp4

Kell egy Csapat! – a komplexitás világában még inkább

Ahogy az ismert és örökérvényű filmből kiderül, a csapatépítés régóta és minden területen meghatározta és meghatározza sikerorientált mindennapjainkat. Minarik Ede mosodás egyetlen álma, hogy a Csabagyöngye bejusson az első osztályba és ezért a célért hajlandó mindent feláldozni, amije van, de nincsen semmije… játékosa is alig… A Csapat, klasszikusan értelmezhető definíció szerint, közös céllal rendelkező [...]

Go to Top