Az ügyfél

A GlaxoSmithKline (GSK) egy tudásközpontú, kutatásorientált, világszerte ismert és elismert egészségügyi termékeket gyártó vállalat, amely innovatív gyógyszerek, vakcinák és vény nélkül kapható termékek segítségével javít az emberek életminőségén.
A cégnek világszerte több mint 150 országban van vállalata, 36 országban 84 gyártóegysége, valamint nagyobb kutatás-fejlesztési központja az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Spanyolországban, Belgiumban és Kínában.
A GSK élvonalbeli termelést folytat Gödöllőn és előkelő helyet foglal el a GSK Bio közösségén belül.
A gödöllői gyár kulcsszerepet játszik a tisztított Diphtheria és Tetanus antigének előállításában, amelyeket az egész világon használnak a DT tartalmú vakcinák összetevőjeként.

A program

Az ügyfél kiindulópontja az a felismerés volt, hogy a cég mindennapi működésében rendkívül alacsony volt a visszajelzések száma és minősége. Ez minden szintre igaz volt, ám különösen zavaró és a teljesítményt negatívan befolyásolóként hatott a vezetői szinten. Emiatt döntöttek a vezetés a Development Center módszere mellett.

A program előkészítése során a következő lépéseket tettük meg:

  • Először interjúkat folytattunk az ügyvezetővel és a HR vezetővel. Ennek során kialakítottuk a 4 kulcs kompetenciát, amelyek a DC feladatok tartalmi gerincét képezték.
  • A 4 kulcs kompetenciára viselkedéses indikátorokat alkottunk.

Ezeket az indikátorokat keresték a megfigyelők a DC napok során.

A Development Center (DC) alkalmakon 10 felsővezető és 25 középvezető vett részt. A DC napok a következő elemeket tartalmazták: csoportos döntéshozatali helyzet, in-tray gyakorlat, egyéni és csoportos szituációs feladat, számítógépes komoly játék. Minden DC nap során összesen 4 – külsős és részletesen instruált belsős – megfigyelő vettek részt.

Eredmények és további fejlesztési lépések

A DC eredményeképpen a vezetők világos képet kaptak arról, hogy milyen visszajelzési területen vannak erősségeik illetve gyenge pontjaik. Erre az információra építettük a „Leadership Lab” nevű újfajta vezetőfejlesztési koncepciót. Ennek során a vezetők saját eseteivel dolgozunk, különböző csoportos coaching módszerek segítségével.

További információk

Horváth Gábor, Senior tanácsadó
Krauthammer Hungary
ghorvath@krauthammer.com
+36 30 605 3854